Balatoni időjárás
+15°
2019. Március 21. 15:21:21 Elindult a halszállító autó Balatonföldvárra: Várhatóan 17:00-kor fogunk egynyaras süllőt telepíteni a Balatonba a nyugati strandon.2019. Március 13. 12:15:54 Elindult a halszállító autó Zamárdiba : Várhatóan 30 perc múlva 1150 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a Hethland üdülő melletti partszakaszon. 2019. Március 12. 14:50:00 Elindult a halszállító autó Tihanyba: 3010 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan 15:30-kor a BLKI kikötőjében.2019. Március 12. 10:32:50 Elindult a halszállító autó Csopakra : Várhatóan 1 óra múlva 6610 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni az Apáca strandon. 2019. Március 04. 11:34:04 Elindult a halszállító autó Siófokra: 1,5 óra múlva fogunk 850 kg 1-2 nyaras süllőt telepíteni Siófokon, a Magistern Hotel mellett, valamint kb. 2,5 óra múlva Balatonkenesén a helyi horgász egyesület tanyájánál.2019. Március 01. 11:37:07 Elindult a halszállító autó Badacsonyba: 400 kg egynyaras süllőt fogunk telepíteni várhatóan 3 óra múlva a badacsonyi kikötőben.2018. December 14. 10:41:04 Elindult a halszállító autó Balatonlellére : Várhatóan másfél óra múlva 700 kg egynyaras süllőt fogunk telepíteni a balatonlellei mólón. 2018. November 29. 12:14:55 Elindult a halszállító autó Balatonkenesére: Várhatóan 2 óra múlva 335 kg egynyaras süllőt fogunk telepíteni a helyi HE kikötőjében. 2018. November 28. 14:11:37 Elindult a halszállító autó Balatonlellére: Várhatóan 45 perc múlva 2350 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a mólón.2018. November 27. 09:31:10 Elindult a halszállító autó Balatonlellére: Várhatóan 45 perc múlva 6410 kg két és háromnyaras pontyot foguk telepíteni a mólón.

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Behúzós horgászattal kapcsolatos kérdések 33 Adminisztrátor 9302

Szép napot!

Külföldön élünk és októberben szeretnénk behúzós módszerrel horgászni a Balatonon, nagy valószínűséggel korai esti órákban fogunk a partra érkezni és ekkor tábort állítani. A kérdésem az lenne, hogy éjszaka kereshetünk helyet csónakból amit csak a következő reggeltől a horgászjegy váltásától horgásznánk?

Üdvözlette,
Kiss Zoltán

Tisztelt Kiss Zoltán Úr!

Elkezdhetik a helykeresést az Ön által említett időpontban. A lényeg, hogy amíg a területi jegy érvényessége nem kezdődik el, valamint nincsen érvényes bejelentkezésük, a csónakban és a parton (horgászhelyükön) a horgászbotok ne legyenek felszerelt, halfogásra alkalmas állapotban. Amint a fent leírt feltételek már teljesültek megkezdhetik a horgászatot, továbbá a bójázást és az etetést is.

1.7. A behúzós horgásznak, a horgászat megkezdése előtt kötelessége bejelentkezni. Horgászat megkezdésének tekintendő a bójázás, és az etetés is. A bejelentkezéssel a vízparton ténylegesen eltöltött időszakot kell megjelölni, mely minimum 1, maximum 7 nap lehet.

Üdvözlettel:
Hamvasi Miklós

Szép napot!

Kérdésem butának tűnhet, de mivel nagyon bojlis horgászat orientált ez a balatoni behúzós horgászat és annak szabályainak leírása, inkább szeretném tisztáni a dolgot. Harcsára szeretnék horgászni augusztus végén egy hét erejéig a Balatonon, heti behúzós jeggyel. Tisztában vagyok a ragadozóhalas horgászat szabályaival (például, hogy csak egyágú horgot szabad használni) és ezeknek betartása mellett űzném tevékenységemet természetesen. Megtehetem ezt, vagy csupán a bojlis horgászoknak él a behúzós horgászat lehetősége? Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy mivel ismeretlen személyektől bérlek ingatlant, aminek partszakaszáról szeretnék horgászni, feltétlen kötelező a tulajdonosnak bejelenteni a behúzós horgászatra való igényt az adott telken? Mivel én, mint érvényes állami- és területi jeggyel rendelkező személy magam felelek érte, hogy betartsam az országos- és helyi szabályozásokat, a tulajdonos engedélyével nem tehetem ezt meg? Csupán azért kérdezem, mert ha esetleg az Úr/Hölgy nem kíván foglalkozni a bejelentéssel annak ellenére, hogy a horgászatot nem ellenzi a területen (stég is van kialakítva, egy a parton, egy pedig a parttól 100-150 méterre), ne ütközzek ilyen aprócska akadályokba.

Válaszukat előre is köszönöm!


Üdvözlettel: Bús Norbert

Tisztelt Bús Norbert Úr!

A behúzós jegy "feljogosít a Balatonon partról vagy vízben álló stégről történő behúzós horgászatra a külön mellékletben leírt szabályzat betartásával." A külön mellékletben leírt szabályzat a behúzós horgászrend, amely egyértelműen a békés halak bojlis módszerrel való megfogásáról szól. A jegytípust ehhez a módszerhez hoztuk létre, ha más módszerrel szeretne horgászni, válassza a normál partközeli vagy általános jegyünket.
A vízparti telektulajdonosnak lehetősége van regisztrálnia a horgászhelyét a rendszerünkben, ha azt szeretné, hogy rajtunk keresztül is érjen el vendégeket, ergo ez egy ingyen reklámlehetőség. Nem kötelező. Bejelentkezési kötelessége magának a horgásznak van, nem a telektulajdonosnak. Akár szabad, akár privát partszakaszon horgászik, a behúzós horgásznak kell a horgászat megkezdése előtt bejelentkeznie a boiliebalaton.hu oldalon.

Jó napot!
Kora tavasszal, szeretnénk menni a Balatonra behúzós horgászat módszerével horgászni. Időben el szerettem volna kezdeni a tervezést, újra regisztráltam a horgászjegy.hu oldalra (mert hogy az oldal megújult, és elfelejtette a korábbi regisztrációm), de sajnálattal láttam, hogy az oldalon még nem tudok venni behúzós jegyet. A balatoni terület kiválasztása után a táblázatban az ár feltüntesse ott van, de mikor szeretnék venni, akkor a behúzós jegy ki se választható a menüben. Érdeklődnék, hogy egy két héten belül ezt korrigálják majd?

Kedves Szabolcs!

Kérdését továbbítottuk a horgaszjegy.hu felé, gyors választ ígértek, de előzetesen azt mondták, hogy nincs jelenleg üzemelési probléma az oldalon.
Üdv.: Nagy Gábor

Köszönöm válaszát, de sajnos ez nem üzemelési probléma, nincs is ilyen lehetőség hogy behúzós jegyet vegyek. Pedig tavaly volt és jól működött.

Kedves Szabolcs, a Balaton területi jegyeit felsorakoztató táblázat legalsó eleme a behúzós jegy. Ha a jegyvásárlás fülre kattint, kiválasztja a Balatont, ezt követően látni fogja a vásárolható jegytípusokat. Nekem működik...