Balatoni időjárás
+15°
2018. November 13. 09:42:03 Elindult a halszállító autó Balatonlellére: 370 kg egynyaras süllőt fogunk telepíteni várhatóan 1,5 óra múlva a balatonlellei kikötőben.2018. November 12. 15:54:42 Elindult a halszállító autó Siófokra: 1763 kg két-háromnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan 30 perc múlva a Cinege-patak torkolatnál.2018. November 07. 11:55:58 Elindult a halszállító autó Zamárdiba : Várhatóan 15 perc múlva 4150 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a Hethland üdülő melletti partszakaszon. 2018. November 07. 09:55:30 Elindult a halszállító autó Balatonfüredre: Várhatóan 35 perc múlva 6130 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a "Szövi"kikötő területén. 2018. November 06. 14:08:31 Elindult a mai harmadik fuvar Zamárdiba : Várhatóan 20 perc múlva 3020 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a Hethland üdülő melletti partszakaszon. 2018. November 06. 13:01:05 Elindult a mai második fuvar Zamárdiba: Várhatóan 20 perc múlva 6280 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a Hethland üdülő melletti partszakaszon.2018. November 06. 10:56:37 Elindult a halszállító autó Zamárdiba: Várhatóan 20 perc múlva 2740 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a Hethland üdülő melletti partszakaszon. 2018. November 06. 10:05:09 Elindult a halszállító autó Balatonföldvárra: Várhatóan 15 perc múlva 6020 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a Fesztivál Hotel mögötti partszakaszon. 2018. November 06. 09:50:17 Elindult a halszállító autó Fűzfőre: 398 kg egynyaras süllőt fogunk telepíteni várhatóan két óra múlva a Balatonföldvári HE kikötőjében.2018. Október 26. 12:21:37 Elindult a halszállító kamion Keszthelyre: 1295 kg egynyaras süllőt fogunk telepíteni várhatóan 2,5 óra múlva Társaságunk telephelyén.

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Behúzós horgászattal kapcsolatos kérdések 33 Adminisztrátor 8956

Szép napot!

Külföldön élünk és októberben szeretnénk behúzós módszerrel horgászni a Balatonon, nagy valószínűséggel korai esti órákban fogunk a partra érkezni és ekkor tábort állítani. A kérdésem az lenne, hogy éjszaka kereshetünk helyet csónakból amit csak a következő reggeltől a horgászjegy váltásától horgásznánk?

Üdvözlette,
Kiss Zoltán

Tisztelt Kiss Zoltán Úr!

Elkezdhetik a helykeresést az Ön által említett időpontban. A lényeg, hogy amíg a területi jegy érvényessége nem kezdődik el, valamint nincsen érvényes bejelentkezésük, a csónakban és a parton (horgászhelyükön) a horgászbotok ne legyenek felszerelt, halfogásra alkalmas állapotban. Amint a fent leírt feltételek már teljesültek megkezdhetik a horgászatot, továbbá a bójázást és az etetést is.

1.7. A behúzós horgásznak, a horgászat megkezdése előtt kötelessége bejelentkezni. Horgászat megkezdésének tekintendő a bójázás, és az etetés is. A bejelentkezéssel a vízparton ténylegesen eltöltött időszakot kell megjelölni, mely minimum 1, maximum 7 nap lehet.

Üdvözlettel:
Hamvasi Miklós

Szép napot!

Kérdésem butának tűnhet, de mivel nagyon bojlis horgászat orientált ez a balatoni behúzós horgászat és annak szabályainak leírása, inkább szeretném tisztáni a dolgot. Harcsára szeretnék horgászni augusztus végén egy hét erejéig a Balatonon, heti behúzós jeggyel. Tisztában vagyok a ragadozóhalas horgászat szabályaival (például, hogy csak egyágú horgot szabad használni) és ezeknek betartása mellett űzném tevékenységemet természetesen. Megtehetem ezt, vagy csupán a bojlis horgászoknak él a behúzós horgászat lehetősége? Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy mivel ismeretlen személyektől bérlek ingatlant, aminek partszakaszáról szeretnék horgászni, feltétlen kötelező a tulajdonosnak bejelenteni a behúzós horgászatra való igényt az adott telken? Mivel én, mint érvényes állami- és területi jeggyel rendelkező személy magam felelek érte, hogy betartsam az országos- és helyi szabályozásokat, a tulajdonos engedélyével nem tehetem ezt meg? Csupán azért kérdezem, mert ha esetleg az Úr/Hölgy nem kíván foglalkozni a bejelentéssel annak ellenére, hogy a horgászatot nem ellenzi a területen (stég is van kialakítva, egy a parton, egy pedig a parttól 100-150 méterre), ne ütközzek ilyen aprócska akadályokba.

Válaszukat előre is köszönöm!


Üdvözlettel: Bús Norbert

Tisztelt Bús Norbert Úr!

A behúzós jegy "feljogosít a Balatonon partról vagy vízben álló stégről történő behúzós horgászatra a külön mellékletben leírt szabályzat betartásával." A külön mellékletben leírt szabályzat a behúzós horgászrend, amely egyértelműen a békés halak bojlis módszerrel való megfogásáról szól. A jegytípust ehhez a módszerhez hoztuk létre, ha más módszerrel szeretne horgászni, válassza a normál partközeli vagy általános jegyünket.
A vízparti telektulajdonosnak lehetősége van regisztrálnia a horgászhelyét a rendszerünkben, ha azt szeretné, hogy rajtunk keresztül is érjen el vendégeket, ergo ez egy ingyen reklámlehetőség. Nem kötelező. Bejelentkezési kötelessége magának a horgásznak van, nem a telektulajdonosnak. Akár szabad, akár privát partszakaszon horgászik, a behúzós horgásznak kell a horgászat megkezdése előtt bejelentkeznie a boiliebalaton.hu oldalon.

Jó napot!
Kora tavasszal, szeretnénk menni a Balatonra behúzós horgászat módszerével horgászni. Időben el szerettem volna kezdeni a tervezést, újra regisztráltam a horgászjegy.hu oldalra (mert hogy az oldal megújult, és elfelejtette a korábbi regisztrációm), de sajnálattal láttam, hogy az oldalon még nem tudok venni behúzós jegyet. A balatoni terület kiválasztása után a táblázatban az ár feltüntesse ott van, de mikor szeretnék venni, akkor a behúzós jegy ki se választható a menüben. Érdeklődnék, hogy egy két héten belül ezt korrigálják majd?

Kedves Szabolcs!

Kérdését továbbítottuk a horgaszjegy.hu felé, gyors választ ígértek, de előzetesen azt mondták, hogy nincs jelenleg üzemelési probléma az oldalon.
Üdv.: Nagy Gábor

Köszönöm válaszát, de sajnos ez nem üzemelési probléma, nincs is ilyen lehetőség hogy behúzós jegyet vegyek. Pedig tavaly volt és jól működött.

Kedves Szabolcs, a Balaton területi jegyeit felsorakoztató táblázat legalsó eleme a behúzós jegy. Ha a jegyvásárlás fülre kattint, kiválasztja a Balatont, ezt követően látni fogja a vásárolható jegytípusokat. Nekem működik...