Balatoni időjárás
+15°
2019. Október 21. 13:31:28 Elindult a halszállító autó Keszthelyre.: Várhatóan 1 óra múlva 3470 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni társaságunk telephelyén.2019. Október 19. 10:48:42 Elindult a mai második halszállító autó Keszthelyre: 3378 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan egy óra múlva társaságunk kikötőjében. 2019. Október 19. 09:53:47 Elindult a halszállító autó Keszthelyre: 2487 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan 1 óra múlva társaságunk kikötőjében.2019. Október 18. 15:30:00 Elindult a mai negyedik keszthelyi fuvar: 4289 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan 1 óra múlva Társaságunk kikötőjében.2019. Október 18. 14:08:00 Elindult a mai harmadik keszthelyi fuvar: 2441 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan 1 óra múlva Társaságunk kikötőjében.2019. Október 18. 10:07:34 Elindult a mai második keszthelyi fuvar: Várhatóan 1 óra múlva 3323 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni társaságunk telephelyén. 2019. Október 18. 09:12:22 Elindult a halszállító autó Keszthelyre.: Várhatóan 1 óra múlva 2445 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni társaságunk telephelyén. 2019. Október 17. 14:23:58 Elindult a mai második keszthelyi fuvar: Várhatóan 1 óra múlva 3232 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni társaságunk telephelyén.2019. Október 17. 10:04:44 Elindult a halszállító autó Keszthelyre.: Várhatóan 1 óra múlva 2522 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni társaságunk telephelyén. 2019. Október 16. 15:04:34 Elindult a mai negyedik keszthelyi fuvar. : Várhatóan 1 óra múlva 2504 háromnyaras pontyot fogunk telepíteni társaságunk telephelyén. 

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Balatoni Horgászrenddel kapcsolatos kérdések 200 Adminisztrátor 43768

Tisztelt Cím!
A Balatoni horgászrend tartalmazza hogy felnőtt horgásznak 2 bottal lehet horgásznia, azonban a horgászrend tartalma alapján csak a 4 vagy annál több bottal történő horgászatot szankcionálják. A szabály ilyen formájában mi a visszatartó ereje a 3 botos horgászat megtörténtének. Várom megtisztelő válaszukat! Üdv Zoltán

Tisztelt Heil Zoltán Úr!

Kérem, legyen szíves kicsit nagyobb figyelemmel újra elolvasni a Balatoni Horgászrend első 3 pontját, majd az itt leírtakat:
http://www.balatonihal.hu/Horgaszat/Szabalyozas/Kirivo-es-ismetlodo-szabalyszegesek-buntetese

A Balatoni Hogászrend 3. pontja csak annyit mond, hogy "kirívó vagy ismétlődő szabályszegés esetén a szabályszegő horgász a balatoni területi jegy váltásától hosszabb időtartamra eltiltható" - a fenti linken olvashatóak részletezik, hogy ez mit is jelent.

Nyilvánvalóan nem csupán azon szabályszegések esetén történik szankció, amelyek a táblázatban felsorolva olvashatóak. Amennyiben a horgász vét a 2013. évi CII. a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény, vagy a hozzá kapcsolódó 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet, vagy az ezektől több esetben szigorúbb szabályokat előíró Balatoni Horgászrend ellen, minden esetben eljárás indul. Maradva az Ön által felvetett témánál, ha valakit 3 botos horgászaton érünk, feljelentjük a lakóhelye szerinti illetékes kormányhivatal halgazdálkodási hatóságánál. Az eljárás során a hatóság határozatában büntetést szab ki. A legalacsonyabb bírságtétel 10.000 Ft és 3 hónap eltiltás az állami jegy váltásától. Ha 4 botos esetről van szó, ugyanez a menet megtörténik, valószínűleg kicsit magasabb lesz a pénzbírság és az állami jegytől való eltiltás, de mivel ezt a kategóriát mi már kirívónak minősítjük, megtoldjuk a büntetést 1 év eltiltással ami a balatoni területi jegy váltására vonatkozik. Így ha a hatóság által kiszabott, mondjuk 4 hónapos eltiltás után a horgász visszakapja az állami jegyét, azzal csak más vízre válthat ki új területi jegyet, a Balatonra további 8 hónapig nem.

Üdv.: Nagy Gábor

Tisztelt Admin,

Siófok-Szabadifürdőn szeretnék horgászni partról.

Az lenne a kérdésem, hogy napközben lehet ezen a területen horgászni partról vagy csak mólóról?

Abban az esetben, ha csak mólóról lehet horgászni, hol találok olyan mólót, ahonnan engedélyezett a horgászás egész nap?

Köszönöm

Várom a válaszát.

Üdvözlettel:

Mihály

Kedves Mihály, itt megtalálja a szükséges információkat:
http://adatbazis.balatonihal.hu/

Tisztelt Admin!
Lenne egy észrevételem az önök által elkészített horgászturisztikai adatbázissal kapcsolatban. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egyértelműen jelölve vannak a térképen a horgászható területek, viszont telefonos érdeklődésem által lett nyilvánvaló, hogy a nyári "főszezonban" ez a térkép használhatatlan mivel idézem "nyáron a Balaton a strandolóké" szöveg borít mindent. Ezt el tudom fogadni annak ellenére, hogy a horgász is épp olyan bevételt gerjesztő turista mint a strandoló azzal a különbséggel, hogy még a vízhasználatért is fizet. A kérésem, kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e a főszezonra a helyi önkormányzatokkal egyeztetett, aktualizált adatbázis kidolgozása amely mankóként szolgálna a helyi viszonyokat nem ismerő, az adatbázis alapján horgászhelyet választó horgászoknak? Mivel kissé frusztráló a több száz kilométeres utazás után szembesülni azzal a ténnyel, hogy az adatbázis által választott helyen nincs lehetőség horgászatra (csak éjjel).
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Tóth András Úr!

A nevezett adatbázist tájékoztató céllal hoztuk létre, és a helyszíni bejárások alkalmával tapasztalt aktuális helyzetet tüntettük fel rajta. Ha az adott partszakasz piros vonalára kattint, a felugró ablakban részletezzük, hogy azon a partszakaszon mikor szabad horgászni (már ahol tiltást tartalmazó tábla el van helyezve a helyszínen). Ahol ezt nem tiltja semmi, ott mi sem jeleztük a tiltást. De nyilvánvalóan senki nem akar a fürdőzők lábai között horgászni, ennek értelmes sem lenne. Viszont az éjszakai horgászat azokon a partokon is jó eredménnyel kecsegtet, ahol nappal hemzsegnek a fürdőzők. Viszont a felvett adatok természetesen változhatnak. Ha Ön hibát észlelt, kérjük jelezze nekünk a titkarsag@balatonihal.hu címen, hogy mielőbb javíthassuk. Olyan szabály nincs, hogy "nyáron a Balaton a strandolóké", bár kétségkívül a fürdőturizmus nagyobb prioritással bír az önkormányzatoknál, mint a horgászturizmus. De azt nem lehet kijelenteni, hogy nincs horgászhely nyáron a Balatonnál. Ha figyelmesen megnézi az adatbázist, talál olyan partszakaszokat, ahol a főszezonban is horgászhat. Érdemes erről a nyaralást megelőzően tájékozódni.