Balatoni időjárás
+27°
2018. Június 15. 10:06:50 Elindult a halszállító autó Keszthelyre: Várhatóan 1 óra mulva múlva fogunk 150000db előnevelt pontyot telepíteni a társaságunk kikötőjében.2018. Június 15. 10:03:55 Elindult a halszállító autó a Balatonmáriafürdőre: Várhatóan 30 perc múlva fogunk 92000 db előnevelt pontyot telepíteni a balatonmáriafürdői kikötőben.2018. Június 08. 11:00:00 Elindult a halszállító autó a Kis-Balatonra: Várhatóan 45 perc múlva fogunk előnevelt pontyot telepíteni a zalavári Zala-hídnál.2018. Június 01. 11:03:05 Elindult a balin szállítmány Fonyódra és Keszthelyre: Várhatóan 45 perc múlva fogunk telepíteni 16000db előnevelt balint a Keleti-Bozót-csatorna balatoni torkolatában. Ezt követően várhatóan másfél óra múlva fogunk Keszthelyen társaságunk telephelyén ugyanilyen mennyiséget telepíteni a Balatonba.2018. Május 09. 13:28:06 Elindult a halszállító autó a Kis-Balatonra: 69.000 db előnevelt süllőt fogunk telepíteni a zalavári hídnál várhatóan 15:00-kor.2018. Május 08. 08:11:00 Elindult a halszállító a Kis-Balatonra: Várhatóan 09:30-kor lesz előnevelt süllőtelepítés a zalavári hídnál. 31.000 db-ot sikerült fognunk ma Irmapusztán, a héten még várható telepítés.2018. Április 10. 14:46:25 Elindult a halszállító autó Badacsonyba. : 4330 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan 1 óra múlva a badacsonyi hajókikötőben. 2018. Április 10. 11:20:10 Elindult a halszállító autó Balatonföldvárról Balatonakaliba: Várhatóan 12.30-kor 3570 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni Balatonakaliban a Holiday kemping területén.2018. Március 27. 10:52:51 Elindult a mai második balatonfüredi fuvar: Várhatóan 1 óra 15 perc múlva 900 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a Szövi kikötőben.2018. Március 27. 10:52:40 Elindult a halszállító autó Balatonfüredre: Várhatóan 1 óra múlva 4200 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a Szövi kikötőben.

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Balatoni Horgászrenddel kapcsolatos kérdések 135 Adminisztrátor 29188

Tisztelt Admin, Hamvasi Miklós Úr!
A Balatoni horgászrend következően rendelkezik a 46-s pontjában:
„ 46. Foglalt hely létesítése tilos, kivételt képeznek az engedéllyel rendelkező víziállások és a magántulajdonú vízparti ingatlanok.”
Ennek ellenére sajnos rossz tapasztalataim vannak a horgászrendet be nem tartó tóhoz legközelebb eső ingatlan tulajdonosairól / nem közvetlen vízparti/ vagy vendégeiről.
Kitesznek egy széket, rosszabb esetben négy öt bottartót vagy esetleg még rossz botokat is és foglalják a helyet arra az esetre ha kénye kedvük tartja akkor valamikor kimenjenek horgászni vagy ha nincs kedvük akkor este beviszik ezeket a horgászhely foglalásra szolgáló eszközöket.
Azt gondolják ezek a horgászok, hogy a nem közvetlen part-menti ingatlanok „tulajdonjogát” kiterjesztik az ingatlanuk szélességeben az Ő horgászhelyüknek. Ebből már volt szócsatám, de ott hagytuk az agresszív horgászt!
Ilyen tapasztalatom volt május 28 és 29.-én is Balaton……….-n.
Mit tessznek a 46-s pont betartatásáért, ellenőrzésért esetleg az ilyen horgász megbüntetéséért?
Ennek be nem tartása ugyan olyan vétség, mint bármelyik másik pont be nem tartása!
Nekem lenne egy javaslatom, hogy ezeket az eszközöket, ha nincs ott a tulajdonos össze kellene szedni, de nagyon valószínű, hogy ha látja, hogy ezeket valaki eltávolítja akkor megjelenik és felelősségre lehetne vonni és az eszközöket elkobozni!
Várom válaszát és nagyon a hatásos intézkedésüket.
Tisztelettel Kovács László

Tisztelt Kovács László Úr!

Ön a fentiek szerint sorozatosan észlelt horgászrendi szabálysértést, mégsem tett emiatt bejelentést, sőt még a fenti kommentjében sem írt pontos helyet! "Vétkesek közt cinkos, aki néma" - így tartja a közmondás. Kérem, a jövőben, ha szabálytalanságot észlel, használja a területi jegyén olvasható halőri bejelentőt!
Senki nem állított olyat, hogy a horgászrend bármely pontját kevésbé vennénk komolyan. Természetesen volt már "ügy" jogosulatlan helyfoglalás miatt. A vízparti gyakorlat az, hogy ha a halőreink felügyelet nélkül hagyott felszerelést találnak, akkor csinálnak egy kapást (ha be van vetve), majd várnak néhány percet. Ha senki nem reagál több percen keresztül sem, akkor begyűjtik a felszerelést és a helyszínen hagynak egy jegyzőkönyvet az esetről.
Azt, hogy valaki be nem vetett eszközökkel csupán a helyet foglalja, nehéz bizonyítani. De bejelentés esetén, a bejelentő segítségével, tanúskodásával és videofelvétel rögzítésével minden további nélkül bevonható a területi jegy a horgászrendi szabálysértés miatt.

Tisztelt Uram!

Azt szeretném megtudni, hogy szabálysértést követek el, ha a déli parton mellescsizmával vízbe besétálva a kiválasztott helyet megdobva horgászom. Illetve etetés kialakítható vízbe sétálva, csónak használata nélkül.

Üdvözlettel,
Kiss Zoltán

Tisztelt Kiss Zoltán Úr!

Amennyiben érvényes behúzós területi jeggyel és bejelentkezéssel rendelkezik, nem. Partközeli vagy általános jegy birtokában alakíthat ki etetést begyalogolva vagy csónakkal is akár, de a végszerelék bejuttatása kizárólag partról történő bedobással engedélyezett.

A behúzós horgászrend 1.2. pontja határozza meg pontosan, hogy mi számít behordásnak:
„1.2. Behúzásnak, behordásnak minősül az a horgászmódszer, amelynek során a horgász a szereléket eszköz használatával (pl. csónak, etetőhajó, egyéb megengedett jármű), vagy dobás mellőzésével a vízben begyalogolva, beúszva juttatja el a horgászhelyre. Szintén behúzásnak minősül a vízben történő begyalogolással, majd dobással bejuttatott végszerelékkel való horgászat mindaddig, míg a Balaton átlag vízállása 80 cm felett van (www.hydroinfo.hu).”

Üdvözlettel:
Hamvasi Miklós

Tisztelt Hamvasi Úr!
Szeretnék egy egyértelmű választ kapni arra kérdésre a Nyugati Övcsatornával kapcsolatban, hogy hol kezdődik a torkolat? Ahol a csatorna odaér a Balaton vonalához, vagy a mólók végénél ahol a vize beleér a Balatonba? ( Ahány ember annyiféle válasz). Valamint szabad e horgászni a kövezéseken befelé a Nyugati Övcsatorna felé, április 15. előtt és után? ( Szintén ahány ember annyi válasz)

Várom megtisztelő egyértelmű válaszát és a kételyek eloszlatását!

Tisztelettel: Dr. Hardy

Tisztelt Hardy István Úr!

A torkolatot a Balaton partvonalánál értjük, mintha a móló nem lenne ott. Tehát a mólóról fogott pontyot, harcsát akár április 15. után is megtarthatják.

Horgászrendi szabályozás csak annyit mond ki, hogy a helyi kikötőrendek betartása kötelező. A kikötőrend a kikötőben van kifüggesztve, valamint tábla is jelzi, hogy tilos horgászni: azon a részen, ahol a hajók kikötnek. De magukról a mólószárakról befelé is horgászhatnak, emiatt a halászati őreink biztosan nem fognak szólni. Nyilván fontos, hogy a hajóforgalmat ne akadályozzuk. Tudjuk, hogy a vízi közlekedésnek minden esetben elsőbbsége van. Tehát ha nem akarjuk, hogy egy hajó elvigye a felszerelésünket, nekünk kell hozzájuk alkalmazkodni és nem kérhetjük őket számon. Azért is fontos a horgászok kulturált magatartása, hogy a mólókról való horgászatot az üzemeltetők a későbbiekben is lehetővé tegyék.

Üdvözlettel:
Hamvasi Miklós